събота, 24 октомври 2015 г.

Последен ден - 9 октомври

Нашият последен ден дойде, искаме или не.
Заангажирани сме с последните лекции. Между тях е и дългоочакваната от мен тема "GRID технологии и тяхното приложение в CMS", емоционално поднесена от нашия любим гид Иван Глушков.

Запознахме се и с начините за управление на инженерна документация, с дизайна и CAD системи и образованието в Церн. 
След обяда сме свободни. По-точно, групата на учителите,  отговоряща за подготовката на Българската вечер има свободно време докато групата на готвачите свърши своята работа. Групата, отговорна за сценария на вечерта, музикалното оформление и конкурсите и игрите също е ангажирана. 
Нашият ангажимент ще започне чак в 18:00 часа, когато ще започнем подреждането на храните, напитките и ще продължи с разчистването и прибирането на всичко, което е останало.
Аз и още 2 дами - Антоанета от Ямбол и Лили от Русе се метнахме на влакчето с номер 18 и отидохме отново в Женева. Успяхме да се качим на лодка и да прекосим езерото. Усетихме струите, идващи от фонтана. Разходихме се   по  Place du Bourg-de-four и Английската градина. Този път успяхме да се изкачим на двете кули на катедралата от където се откриват прекрасни гледки към цяла Женева. 






Краткото време, с което разполагаме свършва бързо. Метваме се отново на номер 18 и тичаме в хостела. Нашите колеги вече са пренесли мезетата и деликатесите, подготвени от учителите - готвачи. Включвам се в подреждането на масите, столовете. Оформяме бара с различни български напитки - ракия и вино. Не са забравени и безалкохолните напитки.
Към 19:30 започнаха да пристигат нашите първи гости. Е посрещнахме ги с хляб и сол. И се започна една веселба, с хора и песни. Така както българите умеят да се веселят.